top of page

Kdo koga vleče za nos in komu gre to v nos?

Updated: Nov 11, 2021

Dve luknji sta na človekovem telesu, ki imata posebno fiziološko, psihično in tudi povsem eterično vrednost. Tu poudarjam predvsem izvorno psihološko raziskovanje, ki se nanaša na staro-grški izvor besede (psyche) in govori o duši, duhu in dihu.

Nos in anus!


Pri prvi vstopa eter v telo, pri drugi izstopa v-eter, če se preveč napenjamo in igramo boga.

Malo za šalo in da prebijemo uvodni led, ker se lotevamo zelo resne teme.


Nos varuje pljuča, ki so najbolj nežen organ in prvi, ki sprejme zunanji svet v našo utelešeno notranjost. Debelo črevesje je zadnji organ, ki posrka vse hranljive snovi iz prebavljene hrane in skozi resice pošlje hrano v krvni obtok. Če odpove nos, pljuča trpijo in poruši se zdravje. Dihanje skozi usta kot pomožni dihalni organ pač dolgoročno ni rešitev. In, če imamo t.i. živčno črevesje, če črevesna flora in favna ne odražata potrebne biološke pestrosti, je izkoristek vnesene hrane v telo majhen in spet se poruši zdravje.


V tradicionalni kitajski medicini so pljuča in debelo črevo parni organ. Oba pripadata elementu zraka in sta v tem smislu oba organa tesno zvezana z dušo, duhom in dihom. Pljuča z vdihom, navdihom, črevesje z izdihom, z izločanjem. Izjemno pomembno pri vsakem sistemu so vstopni in izstopni pogoji, kriteriji, mehanizmi. Tako je tudi pri človeškemu telesu. Nos in anus delujeta kot vstopna in izstopna točka.

Zakaj tak uvod, se morda sprašujete? O pomenu nosa sem že pisal in mu namenil cel video posnetek, ki je del tečaja Slovenija diha. Nisem pa govoril o njegovi tesni navezanosti na anus. Bom pa to usodno navezanost izkoristil v prid čustvene investicije v ozaveščanje, da se nam dogaja kolektivno posilstvo in nad nami izvaja medicinski eksperiment.


Vdor tujkov (v teh dneh so to tudi paličice za testiranje) v nos ali anus je posebej občutljiva tema in mnogim pade tema na oči, če samo pomislijo na kaj takega. Za namen mojega sporočila zadostuje, da bralec s pomočjo svoje domišljije razmišlja s telesom, somatsko. Vdor v nos je kot vdor v anus. Pes voha in spoznava drugega psa tako, da ga povoha pri izhodu, pri anusu, da začuti, kaj izloča. V bistvu je res zelo pomembno, da vemo, kaj pride ven iz organizma. V bistvu s tem spoznamo, kaj se nahaja v notranjosti, v srcu, v duši. In v bistvu s tem spoznamo, kakšna "rit" je tisti, s katerim si delimo ozračje. In na drugi strani mora ta, ki voha, imeti dobre senzorje, dobro zaznati nianse v vonju in znati to dobro interpretirati. Zato imamo vsi sesalci dobro razvito živčevje, ki nam omogoča spoznavati svet skozi vonjave.


In tako smo malo po ovinkih in preko anusa prišli do nosa in pravega ter zelo resnega in perečega problema.

Vsem tistim, ki ne veste, kje se spusti olfaktorni živec, s katerim možgani dobijo informacije o vonju, v nosno votlino priporočam ogled naslednjih posnetkov.


Ja, ta tako evolucijsko in preživetveno pomemben živec, se nahaja točno tam, kjer gre testirna palčka, ki drsi po hrbtišču nosne votline, do konca. In točno tam, kjer je pregrada do možgan porozna, naluknjana. Samo malo nerodnosti in hop, lobotomija. Seveda naj ne bi šla po tej poti, a možno je. Celo zelo verjetno je, če se testiranec in izvajalec testa res dobro ne pripravita in uskladita.


Iskreno priporočam ogled vseh posnetkov. Ker pa vem, da si ljudje danes težko vzamemo čas za lastno zdravje, bom pri vsakem izpostavil poudarek ali dva in dodal pripadajočo časovnico. Hitri testi, hitri dobavitelji, hitra pamet. ;-)


Pri tem v tem tekstu ne izpostavljam pravnih vidikov posega v telo, kar pa ne pomeni, da ne priporočam, da se oborožite z ustavnimi členi in drugo zakonodajo, ki vas ščiti pred posilstvom. Vsi smo imeli eno leto časa, da se na podlagi dejstev in znanstvenih raziskav ter s sitom zdrave pameti orientiramo glede tega. Zato ni moj namen nikogar prepričevati, temveč le deliti svoje stališče.


VIDEO 1

15 minut anatomije je vredno, da veš, v kaj se spuščaš, ko sprejmeš testiranje. Če nimaš časa skoči na 2:30 do 2:55, da dojameš, kako lahko se naredi testno "lobotomijo." Potem pa skoči še na 8:15 in kakšno minuto ali dve dobro vohaj, kako porozna, naluknjana je kost, ki loči nosno votlino od možganovine. Noro, kajne?VIDEO 2

Če se vam res mudi na testiranje, potem poglejte ta video od 2:58 minute naprej. 25 sekund vam vzame!VIDEO 3

Ko vas bodo nekateri prepričevali, da panika ni potrebna, da imajo vse pod nadzorom, da je postopek popolnoma varen in neboleč, da ste vi tisti (s tistim iz hoste na čelu), ki dela iz muhe slona, si poglejte od 0:20 sekunde dalje s posebnim zadržkom diha na 0:40-0:45 sekunde, kjer pač strokovnjak za ušesa in nos prizna, da je možno iti tudi navzgor in zadeti ob kritično mesto. Ups. Torej je možno?!