top of page
Writer's pictureMilan Hosta

Melodija diha


Dihanje je najbolj temeljna in izjemno občutljiva funkcija organizma, ki nam daje energijo. Vsaka misel, vsaka telesna reakcija in vsako čustvo je pod vplivom in vpliva na vzorec dihanja ter s tem določa kakovost našega življenja.


Pri dihanju ne gre samo za izmenjavo plinov iz pljuč v kri in obratno. To je le fiziološka posledica dihanja. Dihanje je gibanje zraka, ki prenaša subtilno življenjsko energijo in snovi v naše telo ter se na različne načine skozi dihala, ožilje, živčevje, limfo (v jogijski tradiciji poznajo še bolj subtilne kanale ter načine prenašanja življenjske energije po telesu – nadiji) razporeja po organih.


Dihanje poteka tudi na celični ravni in če organ ali tkivo ni predihano potem tam energija zastaja in lahko prihaja do slabitve funkcij, ki se sčasoma kažejo v obliki vnetij, bolezni, anomalij na različnih ravneh – telesni, čustveni, mentalni. 


Dihanje je premikanje zraka in kot tako ima svojo trenje in frekvenco. To pa ustvarja subtilen zvok, ton. Zato pravim, da je dihanje melodija življenja. 


 

Dihaš uglašeno na svoje telo in je tvoje življenje prijetna melodija?

Postani dirigent svojega dihalnega orkestra in pridi na vajo na naslednjo Dihalnico. To je izjemen dosežek v življenju posameznika… komponisti so redki …

61 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page