top of page

Vodi me duh v globine...

V duhu prihajajočega 3-mesečnega masterclassa razvoja zavesti, sem spisal nekakšen "manifest", da boste bolje razumeli, kako ratzumem to pot, to delo na sebi.


Ob tem pa z veseljem povem, da ko si na pravi poti, se sinhroniciteta razcveti v polnem obsegu. Odzval sem se vabilu k sodelovanju v mednarodni ekipi strokovnjakov, ki bo svoje raziskovalno delo usmerila k razvoju pristopov in orodij, ki bodo podprla razvoj posameznikove zavesti z namenom, da se to začne postopoma uvajati tudi v šole. Postal sem član delovne skupine Consciousness Education pri Galileo Commission.


In medias res ... gremo kar k stvari oziroma k duhu ;-)





 


Manifest razvoja zavesti


V obdobju, ko se človeštvo prebuja iz dolgega spanca materialne omejenosti in znanstvenega redukcionizma, stojimo na pragu nove dobe razumevanja in čutenja našega položaja v vesolju. Zavest, ta iskriva in utripajoča svetloba, ki nas navidezno loči in hkrati povezuje z vsem, kar obstaja, postaja središče naših prizadevanj za razumevanje samega sebe in sveta okoli nas. V tem prelomnem času se zbiramo kot posamezniki, odločeni, da razvijemo svojo zavest, se povežemo z naravno inteligenco, ki prežema vse oblike življenja in s tem prispevamo k evoluciji človeštva v harmoniji z vesoljem. Ta manifest naj služi kot kompas na naši skupni poti iskanja, učenja in razvoja večne človečnosti v človeku.


1. Ozaveščanje materialnega, duševnega in duhovnega sveta

Priznavamo, da obstoj ni zgolj materialne narave, ampak je prepleten z duševnimi in duhovnimi dimenzijami, ki so enako resnične in pomembne. Naš cilj je razvijati zavest, ki presega fizično in raziskuje globine človeškega duha in uma, povezujemo se z duhovnimi resnicami, ki so bile osvetljene skozi večne filozofije in spoznanja mojstrov ter znanstvenikov, ki so upali uzreti ljuboživo celoto. Za to gre: ozaveščanje je celovitenje, je celjenje, je veščina zavestnega življenja, ki se jo mojstri le tako, da se polno živi. Bolj kot smo celi, več je svetlobe in bolj smo veseli.


2. Zaupanje v naravno inteligenco

Priznavamo, da vesolje ni slep in brezdušen mehanizem, temveč živa, dihajoča entiteta, katere inteligenca presega naše trenutno razumevanje. Naravna inteligenca deluje kot um znotraj materije, ustvarja pogoje za naše fizično, mentalno in duhovno počutje. Skozi spoštovanje in razumevanje naravnih zakonitosti se učimo živeti v sožitju z naravo in uporabljati njene darove za napredovanje naše zavesti. Na ta način delujemo sonaravno in podpremo duha narave, da se skozi človeka razigra, človek pa tako svojo prvobitno nrav z vesoljem poravna.


3. Človeška evolucija in enost

Zavedamo se, da je naša individualna pot razvoja zavesti neločljivo povezana z evolucijo človeštva kot celote. Prizadevamo si za razumevanje in izkušanje enosti vseh živih bitij, prepoznavanje, da je vsako dejanje, misel in čustvo del večjega, medsebojno povezanega sistema. Z razvojem empatije, sočutja in ljubezni do vsega živega prispevamo k višjemu cilju človeške evolucije - prebujenju kolektivne zavesti. Namreč, vesolje se širi tudi tako, da se človek duhovno razširi. Od tega vesolje ne odstopa, zato neizprosno trka na našo vest in prebuja zavest.  


4. Predanost, odločnost in delo na sebi

Zavezujemo se k nenehnemu delu na sebi, raziskovanju in preseganju omejitev našega uma in telesa. To pot bomo hodili s predanostjo, potrpežljivostjo in odprtostjo za nove uvide in razumevanja. Skozi meditacijo, refleksijo in prakso bomo razvijali orodja, ki nam bodo pomagala rasti in se razvijati na vseh ravneh našega bitja. Telesno, duševno in duhovno bomo z dejanji ustvarjali take pogoje, ki ustvarjajo okoliščine za zdravo in smisla polno življenje. Ugodne spremljevalne učinke bomo zavestno želi in si jih spoštljivo in častno vzeli.  


5. Skupnost in deljenje znanja

Prepoznavamo moč skupnosti pri podpiranju naših individualnih in kolektivnih prizadevanj za rast zavesti. Delili bomo svoje izkušnje, znanje in modrost, da bi se medsebojno spodbujali in učili. Skupaj gradimo okolje, kjer lahko vsak član najde podporo, navdih in priložnosti za osebno in duhovno rast.

V duhu teh načel sprejemamo izziv in odgovornost, ki prihaja z našo zavestno odločitvijo za razvoj zavesti. Zavezani smo, da bomo svoje življenje živeli z namenom, vodenjem in ljubeznijo do vsega, kar obstaja. Ta manifest je naša skupna zaveza, naj bo luč, ki vodi našo pot v še-ne-spoznano, z obljubo boljše prihodnosti za nas in za naslednje generacije.


6. Od blažene nevednosti k ljuboživi vednosti in večnosti

V našem skupnem potovanju od blažene nevednosti k ljubeči vednosti in večnosti se vsak korak, ki ga naredimo v razvoju naše zavesti, odraža kot korak naprej za celotno človeštvo. Na tej poti odkrivamo, da je naša najgloblja narava ne le prežeta z neskončnim potencialom za rast in transformacijo, ampak je tudi neločljivo povezana z večnim tokom in lokom življenja, ki presega čas in prostor. Razumevanje in izkušanje te povezanosti prinaša novo razsežnost našemu bivanju, v kateri ljubezen, sočutje in modrost postanejo vodilne sile naših življenj. Z vsakim dejanjem, mislijo in čustvom, ki izhaja iz te globoke zavesti, prispevamo k evoluciji človeštva proti stanju, kjer prevladuje ljuboživa vednost, povezanost in enost z vsem, kar je. To potovanje ni le odkrivanje skritih globin lastnega bitja, temveč tudi gradnja mostu do sveta, kjer vsako živo bitje odseva tega duha in sije v polnosti svoje edinstvene svetlobe. Skupaj ustvarjamo prihodnost, ki nagovarja najvišje aspiracije človeškega duha. Naš dih naj postane veter, ki vrtinči ta ljuboživi eter.

 

Dr. Milan Hosta, član delovne skupine Consciousness Education pri Galileo Commission

Raziskovanje mejnih vprašanj na stičišču znanosti, duhovnosti, zavesti in dobrega počutja.



 


 


Kako se vas dotakne?

Kako vas premakne?


Brez zadržkov delite. In seveda, če tega duha z nami delite, vabljeni, da se mi pridružite na 3-mesečnem popotovanju v globine duha.


Začnemo 1. aprila!

Kajti od bedaka do junaka je ravno toliko kot od norca do borca.

Naj se pokaže, kdo je na pravi poti in kdo se kljub vsemu, kar je jasno vidno, še vedno moti.


Več o programu in prijave so tu: https://www.napravipoti.si/masterclass


Vaš Milan iz hoste ;-)

82 views

Recent Posts

See All
bottom of page