top of page

Pot k sebi: mentalni preboj in moč srca

V globinah našega diha se vije pot k odkrivanju samega sebe. Ko se zavedamo svojega dihanja, se odpremo za popotovanje, ki nas vodi nazaj k našemu pravemu jazu, k jedru naše biti. Dihanje nam ponuja edinstveno priložnost, da se ustavimo, umirimo in prisluhnemo svojim notranjim glasovom. V trenutku, ko se zazremo v dih, se začnemo zavedati trenutka, ki je edino, kar imamo zagotovljeno. Skozi zavestno dihanje se povežemo s tukaj in zdaj ter se za hip osvobodimo bremen preteklosti in strahov ter skrbi glede prihodnosti.


Ko se zavemo diha, lahko postanemo opazovalci svojih misli, čustev in telesnih občutkov. Opazujemo, kako se naše misli pojavljajo in izginjajo kot oblaki na nebu. Opazujemo, kako čustva prihajajo in odhajajo kot valovi na obali. Opazujemo, kako se naše telo odziva na naše notranje procese, kako pretočni smo in kje so zastoji, odvečne napetosti ter tudi sproščene in odprte poti.


Preko diha se lahko v trenutku premaknemo iz zunanjega hrupa in kaosa v notranji mir ter prisluhnemo modrosti, ki je vedno prisotna v nas. Dihanje nas usmerja v naš notranji prostor, kjer najdemo jasnost, modrost in resnico. V tem prostoru lahko spoznamo svoje resnične vrednote, potrebe, strasti in seveda tudi pasti. Ko se povežemo s svojim dihom, se povežemo s svojo intuicijo. Naš dih postane most, ki nas vodi do globljega razumevanja sebe in sveta okoli nas. Ko sledimo svojemu dihu, se ne le povezujemo s seboj ampak tudi s širšim vesoljem. Če nam gre zavedanje diha dobro od rok, nas lahko celo popelje v kvantni svet, v brbotanje potencialnega, vibrirajočega vrveža energijskih vrtincev v naših celicah.


Dih vodi do duha. Duh pa je predvsem mentalne, kvantne narave, ki se brez diha in telesa ne more prizemljiti. Zato iskrenega raziskovalca diha pot nujno vodi do duha. In za take primere sem pripravil dva tečaja.


Kdor želi začeti pri dihu, predlagam, da se udeleži tečaja za

UČITELJE INTEGRALNEGA DIHANJA

že 18. in 19. novembra.


Če potrebujete račun na podjetje ali šolo, nas kontaktirajte.


Če pa si želiš začeti pri duhu in duši, potem pa predlagam naslednji tečaj v decembru 2023, da ne čakaš na prelomljene ponovoletne obljube:


 

MENTALNI PREBOJ IN MOČ SRCA


Naš najpomembnejši vir za krmarjenje po tem kompleksnem svetu je naša miselnost; temeljna prepričanja, vrednote, predpostavke in izkušnje, ki oblikujejo, kako dojemamo svet, razmišljamo, razlagamo informacije, komuniciramo z drugimi in ukrepamo. Sistemski, zavestni misleci lahko vidijo svoje lastno videnje in opazujejo lastno mišljenje in občutke. To jim omogoča, da razmislijo o tem, kako njihovi mentalni modeli morda omejujejo njihovo sposobnost sistemskega razmišljanja in prilagajanja kompleksnosti.

"Mentalni modeli so globoko shranjene notranje podobe delovanja sveta, podobe, ki nas omejujejo na znane načine razmišljanja in delovanja. Zelo pogosto se zavestno ne zavedamo svojih mentalnih modelov ali učinkov, ki jih imajo na naše vedenje." - Peter Senge

Iz tega opisa lahko vidite, da je ideja o 'mentalnih modelih' precej podobna konceptu eneagrama o fiksacijah določenega tipa. Naša fiksacija temelji na našem pogledu na svet, filter, ki ga ta pogled na svet ali perspektiva uporablja za posameznikovo osredotočenost pozornosti in omejujoče perspektive, ki jih lahko ustvari. V zapleteni situaciji je fiksacija, ki obarva naš način soočanja z izzivom, odvečno tveganje. Lahko povzroči, da zgrešimo pomembne plasti informacij o situaciji in zato izbiramo na podlagi lastnih strahov, pristranskosti in negotovosti, ne pa na podlagi globokega premisleka in dobrega čutenja.

Eneagram ni samo odlična psihološka tipologija osebnosti, temveč predvsem izjemno dober kažipot pri integraciji. Eneagram prepozna devet različnih osebnostnih tipov, vsak s svojimi osnovnimi motivacijami, strahovi, vedenjem in svetovnimi nazori.


Praviloma vas bo natančen test osebnosti postavil v rahlo nelagodje. Rast izhaja iz tega nelagodja in iz jasne poti do celovitosti, ki jih lahko zagotovimo pri svetovanju in mentorstvu.

iEQ9 predstavlja revolucijo na področju testov in poročil o osebnosti. Razvit je bil kot integriran eneagram, ki združuje modrost bogatega modela devetih eneagramskih arhetipov z moderno integralno teorijo, razvito s strani Kena Wilberja. Ta inovativen pristop, z dolgo brado tradicije eneagrama, ki vključuje več razsežnosti, ravni in plasti, ponuja edinstveno perspektivo na vzorce osebnosti in omogoča celovito in natančno razumevanje osebnih moči, osnovnih strahov, čustvenega stila, načina razmišljanja in naših dejanj. Eneagram ni orodje za reduciranje edinstvenih, kompleksnih posameznikov na poenostavljene nize oznak ali lastnosti. Pomembno si je zapomniti, da je dar Eneagrama v njegovem bogastvu, večplastnih fraktalih in sposobnosti, da zadrži vso raznoliko individualnost, ki nas dela ljudi.


Delavnica MENTALNI PREBOJ IN SRČNA MOČ je

dvodnevni masterclass za vodstvene kadre in petičneže na področju osebnostnega razvoja.


V skupini je največ 7 udeležencev, ki opravijo eneagram IE9 test v angleškem jeziku (42 strani poročila).

Da bi uspevali v svoji kompleksnosti, moramo povečati svoje samozavedanje, eksperimentirati z novimi načini bivanja v svetu in videti širše perspektive. Eneagram nam pomaga razumeti človeške interakcije v zapletenih prilagodljivih sistemih. Na delavnci se naučimo, kako se sprehajati po tej življenjski kompleksnosti in osrediniti našo doživljajsko čutenje v srcu. V srcu kot fizičnem in duhovnem organu, pri čemer duhovno srce govori o tem, kar je prav in dobro za nas individualno ter s tem seveda tudi za kolektivno.

Za pijačo, tople napitke in zdrave progrizke je poskrbljeno.



Če potrebujete račun na podjetje, nas kontaktirajte.

 

Si pred pomembno odločitvijo v življenju in veš, da tokrat ni prostora za neuspeh ali nekaj na pol?

Želiš resnično in trajno spremembo glede zdravja, odnosov ali posla?

Veš, kaj hočeš spremeniti, a se ti zdi, da je problem prevelik in kar ne najdeš pravih občutkov in volje za akcijo?

Se umikaš od pravih dejanj, odlašaš in delaš druge stvari zato, da se ne bi soočil-a s ključnimi?

Ti manjka smisel v življenju, imaš krizo srednjih let in te nažirajo skrbi ter strahovi?


ODGOVOR JE V TEBI!

UPORABI RAZUM IN ODPRI SRCE!

ORODJE DOBIŠ NA DELAVNICI


V dvodnevnem masterclassu se spoznate tudi s 369matrico, ki sem jo razvil na podlagi eneagrama, da človek lažje v prakso prenese, kar papir z lahkoto prenese.


Kar ti jaz lahko ponudim je, da pred spremembo bolje spoznaš svoj način razmišljanja, svoje pasti in kreposti in te naučim uporabljati zelo koristno orodje - 369Matrica - s katerim učinkoviteje dosežeš to, kar TI RES želiš.

Naučim te, kako dosegati različna stanja zavesti in miselne naboje, ki jih boš potreboval-a.

In na tej poti te lahko spodbujam, skupaj s teboj preverjam, kako ti gre in po potrebi prilagajava korake.

HOLISTIČNI PRISTOP

MATEMATIKA & FIZIKA ŽIVLJENJA

SVETA GEOMETRIJA

MENTALNA IN MATERIALNA DINAMIKA

SISTEMATIČNO RAVNANJE

SRČNO & SMISELNO DELOVANJE

PRIZEMLJENA DUHOVNOST

SPIRALA OSEBNOSTNEGA RAZVOJA

ZAKONI NARAVE

... utrinki udeležencev MENTALNEGA PREBOJA ...

"Hvala ti, Milan. Hvala ti za dva dni transa. Dva dni ozaveščanja in potapljanja na dah. Mojo dušo si nagovoril in predramil že na tvoji super Dihalnici. Zdaj smo šli še nekaj korakov globlje. A vem, vemo, da brez diha ne gre. Nikjer. Nikakor. Mene se je prijelo tvoje razmišljanje. Dih je naša osebna in zdravstvena izkaznica. V dihu so zapisana vsa naša čustva. Dih je vse. Brez diha nas ni. Dih je življenje. In to s srcem širim dalje. Sedaj bom ta spoznanja nadgradila še s tvojo vrhunsko, genijalno Matrico 369. Zavest. Njeno Visočanstvo 9. In ves ta ples številk, ki je prav magičen. Krasno. Poklon tvojemu delu in tvoji srčnosti. V teh dveh dneh sem se osredotočila predvsem na poslovne cilje. Dobro sem jih predihala. Zdaj točno vem, kateri mojo dejavnost bom črtala takoj zdaj. Zdaj vem, kaj ne vibrira z mano. In to bom opustila. Takoj zdaj. Danes. Črtam. Ni več. Ker zdaj vem, da tista alineja pač ni bila moja pot. Bila mo je dobesedno na poti. Ovira. In sem jo umaknila. Uau, kako dober je sedaj moj dih. Miren. Pretočen. Pre-točen. Ujela sem ritem. Moja frekvenca je sedaj zelo točna 😀! Grem nazaj naprej na poti, ki resonirajo z mano. Hvala ti za ta uvid. Neposreden rezultat tvoje delavnice je moj mentalni preboj. Še pridem kdaj k tebi po na-vdih. Matrica 369 mi bo zelo pomagala, ko sem učiteljica dihalnih tehnik, stresi stres coachinja, predavateljica in ko sem mami, žena, prijateljica, prebivalka planeta Zemlja, materializiran potencial iz polja zavesti ter ko preprosto samo sem. Sem dih in utrip. Evo, in sem končno našla tudi odgovor na tvoje prvo vprašanje v skripti, ki me je m-učilo. Zdaj me je očitno na-učilo. Hvaležna - to je, seveda, pisalo tudi na moji karti. Ni več kaj dodati. Vse se je zložilo. Matrica 369 deluje."

Nataša Jerman Rajh, stresi stres coachinja

***

Dragi Milan, dvodnevna delavnica Mentalni preboj je bila moja najboljša delavnica v Življenju. Prvič v mojih 46 letih se mi je zgodilo, da mi je bila fizika, matematika, kemija,...zanimiva, pa ne samo zanimiva, razumela sem jo. Menim, da bi 369matrica morala zaobiti cel svet in vsakega človeka. Toliko širine in znanja, kot ga premoreš ti, ti vzame dih.Tvoja matrica je sicer sedanjost in hkrati nujno potreben korak, orodje za prihodnost, ki si jo vsak posameznik želi. Izumil si nekaj, kar lahko večina nas samo sanja. Brez razumevanja tega, človek ne more napredovati. Skratka, iz srca priporočam. Milan res hvala, si preboj, navdih, ljuboživost. Prijazen pozdrav Nataša Meznarič

*** Milan živjo! Najprej hvala za res bogato in igrivo delavnico :) Feedback: Najbolj se me je dotaknil del, kjer razlagaš tako zgoraj, kot spodaj. To se mi zdi bistveni manjkajoči člen, ki ga marsikdo še ni usvojil, zaradi česar tudi ne manifestira potem kar želi. Vključila bi tukaj samo še dejstvo, da so nam zmeraj za vsako okoliščino, ki se nam dogaja na voljo misli, ideje,… ki nam pomagajo, da se z njo soočimo. in ravno zaupanje v to dejstvo nas osvobodi strahov v stilu; kaj pa če…, kaj pa če ne bom znal…itd… Spoznala sem, kako pomemben del naše kreacije so besede (tega se sicer zavedam že od prej) a vendar se ti z njimi tako neposredno poigravaš in nam neprestano kažeš njihov pomen in odtis v celoti…to me je res navdušilo. Premanilo me je tako, da sem si že tekom delavnice napisala konkretne predigralne in igralne cilje (všeč mi je prednaslov predigralni in igralni, ker je vse igrivo potem- vidiš...spet moč besed :)), saj me zmeraj, ko sem potisnjena pred list papirja in nato zapišem vse nanj zelo motivirana in imam črno na belem pred sabo smer in konkretne korake… Skratka navdušena sem nad celoto, ki jo predstaviš, tvojim angažmajem, da si brez zadržkov delil čisto vse, kar veš in znaš, da si strukturirano pripravil skice iz katerih lahko naprej študiramo,… Urša Milavec, coachinja ***

Milan pozdravljen,

hvala za izjemno delavnico in predavanje, ki mi je odprlo pogled v nov svet dojemanja sebe in sveta okoli mene. Seveda se še lovim pri uporabi orodja 369matrice, vendar se vsak dan pokaže kak nov aha-moment in pripomore k lažjemu razumevanju Življenja. Vse dobro želim.

PS. Na dihalnico se bom najbrž avgusta prijavila (21 dnevni izziv). Kristina ***

Ojla, Milan.

Sem rabila par dni da predelam in uredim misli in ti napišem par zadev. Res hvala za vse, kar si delil z nami. Priznam, da tako bi še in še poslušala in predelovala zadeve...

Srečanje je bilo točno to, kar potrebujem v tem trenutku. Na zanimiv in osmišljen način predstavljena in razložena teoretična izhodišča za vse svoje delovanje.

Zavedanje, kje sem, na kakšnih vibracijah delujem in kako naprej "peljati" svojo zgodbo, vse to mi s pomočjo delavnice postaja jasno. Že od nekdaj želim več, iščem več, s pomočjo te delavnice tudi počasi razumevam, ZAKAJ je temu tako in kako bom ta VEČ pri sebi dosegla. Osebna "točka preloma" tako na poslovnem kot na osebnem nivoju in sem prepričana, da mi bo to delo na sebi pomagalo pri vseh nadaljnjih odločitvah.

Ko pa ta izhodišča povežem še s tvojo dihalnico in meditacijo, dosežem nivo popolnega duševnega miru in ni nobenega dvoma več, da se mi tukaj odpira nov svet.

Svet zavestnih odločitev, ki prinašajo mir v duši in na telesu.

Milan, hvala. Le tako naprej.

Lp, Simona

309 views

Recent Posts

See All
bottom of page