top of page
IMG_20200504_145420.jpg

Relaxator - Dihalnik, ki sprosti napetosti

Spet na zalogi!

Hidracija
Vzdrževanje

Relaxator – dihalni pripomoček - je majhno in priročno orodje

za izboljšanje vaših dihalnih navad.

 

Je zelo preprost za uporabo - preprosto položite Relaxator v usta in ko izdihnete, nastavite raven upora, kar vam ob redni uporabi pomaga doseči optimalno dihanje s posledičnim povečanim prehajanjem kisika v celice.

 

Relaxator, poleg tega, da je dihanje bolj ritmično, počasno in sproščeno, spodbudi tudi, da vaša trebušna prepona deluje bolje, s čimer zagotavlja boljšo učinkovitost pri izmenjavi plinov iz pljuč v kri in višjo energijsko ekonomičnost dihanja. Z manj truda dobite več kisika.

 

Prednosti uporabe Relaxatorja

 

Spodbuja preponsko dihanje

Sproščujoči dihalni pripomoček vam pomaga doseči optimalno dihanje, saj spodbudi, da trebušna prepona pravilno deluje, s čimer zagotovite, da vdihani zrak steče globoko v vaša pljuča. Prepona je naša najpomembnejša dihalna mišica in dobro preponsko dihanje je ključno za zdravje. Pomembno je vedeti, da je trebušna prepona tudi ključna pri pretoku limfne tekočine, kar pomeni močan imunski sistem.

 

 

 

 

 

Ustvarja ritmično dihanje

Ritem vašega srca sledi vašemu dihalnemu ritmu. Če je vaše dihanje nepravilno, to negativno vpliva na vaše srce. Relaxator pomaga ohranjati dihalni vzorec, ki je bolj ritmičen in sproščen in ugodno vpliva na delovanje srčno-žilnega sistema ter uravnavanje krvnega tlaka.

 

 

 

 

 

Zmanjšajte stres in tesnobo

Ko dihate z Relaxatorjem, podaljšate čas, ki ga porabite za dihanje, kar telesu pomaga pri sprostitvi. Dihanje je veščina, pri katerem lahko z dolžino in globino diha zavestno upravljamo z aktivacijo ali sprostitvijo. Z Relaxatorjem enostavno podaljšujemo izdih, kar je direktno povezano s sprostitvijo in zniževanjem srčnega utripa. Povečana sprostitev pomeni, da boste občutili manj stresa in več harmonije. Ko je vaše telo bolj sproščeno, delujete bolje in z manj napora lahko dosežete več.

 

 

Izboljša oksigenacijo

Ko dihamo na način, ki ni optimalen, naše telo trpi zaradi pomanjkanja kisika. Med najbolj prizadetimi organi so običajno možgani, srce, mišice in oči. Z Relaxatorjem vdihani zrak v večji meri konča v spodnjih režnjih pljuč, kar ima za posledico povečan in učinkovitejši prenos kisika v kri.

 

 

 

conscious-breathing-relaxator-diaphragm-
conscious-breathing-relaxator-rhythmic-b
conscious-breathing-relaxator-reduce-str
conscious-breathing-relaxator-improves-o
Kdaj in kje priporočam Relaxator

Za različne zdravstvene težave!

 • Astma ali napadi alergij.

 • Močan stres, jeza, anksioznost ali tesnoba.

 • Nizka energija, kašelj.

 • Kot preventiva pred napadi panike.

 • Povišan krvni tlak, 

 • Hiperventilacija.

 • Otroci s pogosto odprtimi usti - "dihalci na usta."

 • Bolečina.

conscious-breathing-relaxator-health-iss

Pri delu in učenju!

 • Računalniška in pisarniška dela.

 • Za boljšo osredotočenost in kreativnost.

 • Lažja hišna opravila.

 • Delo na vrtu.

 • Vožnja (samo ob upoštevanju navodil dr. Hosta Milana, ki jih dobite na Dihalnici)

conscious-breathing-relaxator-working_1.

Pri dnevni rutini!

 • Pred spanjem.

 • Branje.

 • Kuhanje.

 • Nakupovanje.

 • Gledanje televizije.

conscious-breathing-relaxator-daily-rout

Med športom!

 • Sprehodi.

 • Kolesarjenje.

 • Jogging.

 • Igranje golfa.

 • Nordijska hoja.

conscious-breathing-relaxator-sports1_1.
86717917_1409315519249139_60498349611317

Kako uporabljam relaxator?

1. Nastavite upor

Nastavite upor po svoji izbiri z obračanjem ustnika na Relaxatorju, da prilagodite pretok pri izdihu. Obstaja pet stopenj upora: manjša je odprtina, večji je upor. Številka pet označuje najtežji odpor in ena najlažji. Cilj je doseči počasno, globoko, sproščeno in ritmično dihanje, zato priporočamo, da počasi in postopoma zvišujete upor, da dihanje ostane sproščeno.

2. Vstavite Relaxator med ustnice

Relaxator je lahek in anatomsko oblikovan. Pustite, da med ustnicami nežno počiva. Tako dosežete največjo sprostitev. Če je mogoče, ga ne držite z zobmi, ker se čeljust napenja in poveča količina sline.

3. Mirno vdihnite skozi nos

Mirno vdihnite skozi nos - pustite, da se vdih samodejno zgodi. Drža naj bo vzravnana in trebušne mišice sproščene. Pri takem vdihu se trebušna prepona aktivira in stisne notranje organe, da naredi prostor za napihovanje pljučnih mešičkov v spodnjih režnjih. Zato se trebuh počasi širi, medtem ko zgornji del prsnega koša in ramen ostane miren. Spodnji del prsnega koša se lahko nekoliko razširi, če je dih globok, volumensko velik. Upoštevajte, da je pri uporabi Relaxatorja glavni poudarek na primernem, sproščenem in ravno prav podaljšanem izdihu, saj bo tako sledil dober, nizek, diafragmatičen vdih.

 

4. Izdihnite skozi Relaxator

Izdihnite počasi in mirno skozi Relaxator. Ob izdihu naj se trebuh in spodnji del prsnega koša počasi skrčita, zgornji del prsnega koša in ramen pa ostane miren. Ne izdihujte več kot bi običajno, saj s tem povzročite, da je vdih forsiran in poruši se ritem sproščenega dihanja.

 

 

5. Priporočljiva uporaba Relaxatorja

Uporaba Relaxatorja je odvisna od namena in ciljev, ki si jih zastavite. Običajno dvakrat na dan po 15 minut daje že prve rezultate. Sicer ni omejitev, kako dolgo se lahko uporablja naenkrat. Nekateri se odločijo za uporabo 1-2 uri na dan. Ko je odpornost nastavljena na 3–4, dosežemo optimalno dihanje 8–12 dihov na minuto z 0,5 litra zraka na dih. Pri nekaterih ljudeh se lahko zaradi prebujanja samozdravilnih procesov pojavijo prehodni procesi čiščenja organizma, izločanje toksinov s povečanim izločanjem sluzi, močnejša barva in/ali vonj urina, spremembe razpoloženja, ipd. Zavedati se namreč moramo, da s spremenjenim vzorcem dihanja vplivamo na fiziološke, čustvene in mentalne procese.  V kolikor želite uporabljati Relaxator v terapevtske ali trenažne namene, priporočamo obisk delavnice ali on-line tečaja pod vodstvom dr. Hosta Milana oziroma individualno obravnavo.

Ker se pri uporabi Relaxatorja izdihuje skozi usta, se poveča izločanje vode iz telesa. Zato pred, med in po uporabi Relaxatorja priporočamo dobro hidracijo, torej dovolj vnosa tekočine s pitjem.

Vzdrževanje: Relaxator se lahko odpre, če je potrebno nastaviti tesnilo, ki onemogoča vdih skozenj. Ali pa če ga uporabljate naenkrat dlje časa in se v njem nabere preveč vlage in ga je treba posušiti. Lahko se ga tudi očisti: priporočamo z biološkimi čistili, limoninim sokom ali sodo bikarbono in dobro posuši (glej navodila). Membrana oz tesnilo ne prenese temperature večje od 55 stopinj, zato prekuhavanje ni primerno. 

 

 

OPOZORILO

Prosimo, upoštevajte! Relaxator ni nadomestilo za zdravila.

Pred kakršnimi koli medicinskimi spremembami se vedno

posvetujte s svojim zdravnikom.

bottom of page