top of page

sre., 01. apr.

|

Webinar

Astma, alergije, rinitis in seneni nahod - webinar

Astma, alergije, rinitis in seneni nahod so pogosti pomladanski pojavi. Dr. Hosta v dveh urah razloži skupne mehanizme, ki so vezani na porušen vzorec dihanja in preveliko občutljivost dihal. Ključna pa so navodila, kako ukrepati, da bo tega manj. 10 praktičnih ukrepov za manj težav + brošura. €15

Registration is Closed
See other events
Astma, alergije, rinitis in seneni nahod - webinar
Astma, alergije, rinitis in seneni nahod - webinar

Kdaj in kje?

01. apr. 2020, 17:00 – 19:00

Webinar

O dogodku:

OPOZORILO: Ob prijavi avtomatično dobite mail z natančnimi navodili. Preverite prosim spam ali druge predale. 

Dr. Hosta je sam kot otrok imel težko astmo, a se kljub temu ni odrekel ljubezni do športa. In ravno zaradi svojih izkušenj ter strokovnega znanja pridobljenega v 20. letih dela z otroki z astmo, je izjemen sogovornik. 

1999 je opravil tečaj za voditelja astma šole pri bolnišnici Golnik, nato pa 2006 v Londonu še usposabljanje za učitelja Butejkove metode dihanja. 

Butejkova metoda je izjemno uspešna pri odpravljanju simptomov astme, alergij, rinitisa in senenega nahoda. Po mnogih raziskavah se pri astmi vnos olajševalcev zmanjša tudi do 90%, protivnetnih zdravil pa za okoli 50%. In na dolgi rok izvajanja priporočenih ukrepov so se pri nekaterih simptomi prenehali. Marsikaj lahko torej naredimo, da preprečimo in olajšamo ter sčasoma, če se vse zloži kot je treba, tudi odpravimo simptome. Butejkova metoda je uradno priznana s strani British Thoracic Society in drugih zdravniških združenj po svetu.

Dihanje je ključno za imunski sistem, ki je pri omenjenih boleznih kronično vzdražen in se zato v telesu proizvaja več histamina in drugih obrambnih celic. Histamin pa spremlja vnetja in le-ta so zelo pogosto posledica prikrite hiperventilacije. 

Poleg vzrokov za težave, ukrepov in vaj, ki pomagajo, bo dr. Hosta spregovoril tudi o čustvih, ki so pogosto vzrok za nastanek težav s pljuči in kožo. 

Nekaj vsebinskih poudarkov webinarja:

1. Dejstva o dihanju; anatomija in fiziologija

2. Butejkova metoda dihanja  - vaje za odrasle in otroke

3. Prva pomoč pri akutnih težavah astme in alergij

4. Dihanje za ponovni zagon imunskega odziva

5. Ukrepi za čiščenje nosa

6. Čustva in dihanje

Posnetek bo udeležencem dostopen še 24 ur.

Opozorilo: Ti ukrepi niso nadomestilo za zdravila imajo pa preverjen učinek na počutje in zdravje ter so del celostne obravnave posameznika v skladu z doktrino Butejkove tehnike dihanja in integralnim pristopom dr. Hoste, ki vključuje telesne, čustvene, mentalne in duhovne dimenzije bivanja. 

Share This Event

bottom of page