• dihalnica.si
  • celebratebreath.com English

Terapevti in asistenti

dr. Milan Hosta, prof. športne vzgoje, doktor filozofije

Registriran Buteyko terapevt, ─Źlan BBA (Buteyko Breathing Association)
Voditelj Astma ┼íole ÔÇô opravljeno ┼íolanje pri bolni┼ínici Golnik, 1999
Fitnes terapevt ÔÇô ISSA certifikat (International Sport Sciences Association)
Dr. Milan Hosta je na podlagi lastnih izku┼íenj z astmo v otro┼ítvu in mladosti in z znanjem pridobljenim na Fakulteti za ┼íport pobudnik za aktivno pristopanje k zdravljenju astme. Od leta 2000 vodi program Astma in ┼íport, kjer se letno ve─Ź sto bolnikov udele┼żuje njihovih programov. S svojim delovanjem ┼żeli v zdravljenje astme vnesti metode, ki so dokazano uspe┼íne in dopolnjujejo konvencionalno medicino.
Je predavatelj inkluzivne kineziologije in znanstveni sodelavec Univerze na Primorskem.

Alenka Albreht, dipl. fizioterapevt

Registrirana Buteyko terapevtka, ─Źlanica BBA (Buteyko Breathing Association)
RNO Bobath terapevt (razvojno nevrološka obravnava)
Alenka Albreht je zaposlena v javnem zdravstvu in sodeluje kot svetovalka respiratorne fizioterapije pri Dru┼ítvu Astma in ┼íport ┼że od leta 2000 dalje. Kot prva v Sloveniji je leta 2004 uspe┼íno opravila ┼íolanje Butejkove terapije v Veliki Britaniji in uspe┼íno izvedla ve─Ź te─Źajev. Pri u─Źenju Butejkove metode dihanja si pomaga z dolgoletnimi izku┼ínjami fizioterapevtske obravnave bolnikov.

mag. Uroš Reisman, magistrski kandidat športne znanosti / kineziologije

Voditelj Astma ┼íole ÔÇô opravljeno ┼íolanje pri bolni┼ínici Golnik, 2001
Uro┼í Reisman je bil kot strokovni sodelavec zaposlen pri Dru┼ítvu Astma in ┼íport. Kot bolnik z astmo in ┼íportni navdu┼íenec uspe┼íno promovira zdrav na─Źin ┼żivljenja brez simptomov bolezni. S svojim natan─Źnim pristopom, lastnimi izku┼ínjami in ┼íirokim spektrom znanja je odli─Źen sogovornik tako na lai─Źnem kot znanstvenem podro─Źju ┼íporta in astme. Je izku┼íen predavatelj in vodja delavnic v okviru Astma ┼íole ter koordinator intenzivnega vadbenega programa na letovanju otrok z astmo.