• dihalnica.si
  • celebratebreath.com English

dr. Milan Hosta, uńćitelj dihanja

 

Dr. Milan Hosta, ki se Ňĺe 20¬†let terapevtsko¬†izjemno uspeŇ°no ukvarja z dihanjem, je na podlagi butejkove metode zdravilnega dihanja, razvil celostno metodo soońćanja s stresom, ńćustvovanjem in nekaterimi kronińćnimi simptomi Ň°ibkega zdravja (kronińćna utrujenost, glavoboli, nespeńćnost, astma, alergije, visok krvni tlak, diabetes, itd.) imenovano Dihalnica.

 

  • licenciran Buteyko terapevt od 2006
  • ńćastni ńćlan Buteyko Professionals International
  • ńćlan Buteyko Breathing Association
  • ńćlan International Breathwork Foundation
  • Voditelj Astma Ň°ole ‚Äď opravljeno Ň°olanje pri bolniŇ°nici Golnik, 1999
  • licenciran ISSA fitnes terapevt¬† (International Sport Science Association – US), 2001

Kot doktor filozofije in diplomirani profesor Ň°portne vzgoje s certifikatom za izvajanje Butejkove (ruski zdravnik) metode dihanja in opravljenim teńćajem za voditelja Astma Ň°ole pri bolniŇ°nici Golnik ter¬†usposabljanjem pod vodstvom znanega dihalnega terapevta Dan-a Brule-ja, poznavanjem Wim Hof metode in nekaterih tehnik pranayame, dr. Hosta na delavnicah poveŇĺe telo, um in duha v nedeljivo celoto. ҆ele na tak nańćin lahko vsakdo razvije pravo senzibilnost pri soońćanju s tiste vrste stresom, ki pońćasi a vztrajno naŇĺira dobro pońćutje posameznika. Ob tem pa ponudi tudi vrsto dihalnih in mentalnih ukrepov, s katerimi si lahko v stresni situaciji takoj pomagamo in ublaŇĺimo neŇĺelene reakcije, kot so: panika, pogubna borba na vse ali nińć, umik pred problemom, vdaja v usodo, prevzemanje prevelike osebne odgovornosti, nenadzorovana jeza, ponotranjena Ňĺalost in razońćaranje ter anksioznost in strah.

Posebej se je posvetil tudi uńćinkovitim pristopom, ki otroke navajajo na pravilno dihanje. V rubriki¬†Za otroke¬†lahko najdete dve pravljici o¬†Dihcu Mihcu in Tańćku Dlańćku, na delavnicah, ki so posebej namenjene otrokom pa poda celo vrsto vaj, primernih za otroke od 3. leta dalje.

V svoje delo vkljuńćuje tudi prijeme nekaterih drugih bioterapevstkih metod, ki spodbujajo samozdravljenje organizma in uglaŇ°ujejo organizem z elementi narave. Med te vkljuńćuje bosonogo hojo in kopanje v jezerih, morju in rekah v vseh letnih ńćasih ter meditacijo, spodbuja hojo v naravi ter v terapije vnaŇ°a tudi vaje iz somatike.

 

Dr. Milan Hosta si je z vztrajnim delom in uspehi na podrońćju izvajanja Butejkove terapije dihanja prisluŇĺil ekskluzivni naziv ńćastnega ńćlana BUTEYKO PROFESSIONALS INTERNATIONAL.

buteyko-professional

Dear Milan,
 
Further to my last e-mail, I am delighted to inform you that my proposal to elect you as a Fellow of Buteyko Professionals International has been ratified. Congratulations and welcome to BPI.
Fellowship is BPI’s highest category of membership. There is no joining fee for Fellowship and there are no annual subscriptions.
Again, welcome Milan.
Best wishes,
 
Dr. Alan G. Ruth 
BSc, CBiol, MA, PhD (Psych), MBA, Dip CBT, Dip SM, FRSB, FBPI, MSBM, MEHPS
Chief Executive Officer, Buteyko Professionals International